Ayuntamiento de Benifaió

Inicio -> Benifaió -> Festes

Festes

Tornar Imprimir

Benifaió en festes

Les festes patronals de Benifaió s'emmarquen com uns dies festius en ple mes d'agost dedicats la seua patrona Santa Bárbara.
Molts són els al·licients que configuren una programació festiva on els actes ja tradicionals com el "Pato a la Font de la Carrasca", "Cordaes", processons i concerts musicals es combinen amb altres de recent creació mostrant així el progrés d'un municipi.

Els més jóvens, els de mitjana edat i els més majors, tots té la seua particular festa. Jocs infantils, sopar solidari a l'aire lliure, concerts de grups de moda i altres estils com la sarsuela o la música de cambra, la gran berenar per als jubilats, el ball de gala, o els esdeveniments esportius són alguns dels atractius festius que es poden encontra a Benifaió en el mes més calorós de l'any.

Junt amb la festa la devoció també està present a Benifaió. Si bé la patrona Santa Bárbara té el seu dia gran cap al 22 d'agost, anteriorment, els diversos col·lectius de clavaris i clavarieses organitzen els actes religiosos amb missa i processó cap a la Divina Aurora, Sant Roc, Sant Gaietà, Sant Isidre i la Mare de Deu d'Agost amb una gran participació.

Visitar Benifaió durant estos dies és submergir-se en la frescor dels seus actes, en la diversitat de la seua programació. És al mateix temps participar i ser protagonistes d'uns dies on la rutina diària es deixa de costat per a donar pas a la diversió i l'oci.

"Benifaió en festes" és una miqueta més que festa, és tradició, novetat, i aposta per la cultura, l'esport i la música.

Calendari Festiu

  • Sant Antoni Abad. Se celebra el 17 de gener. En nom seu es fa la foguera i al diumenge següent els actes tradicionals: processons, benedicció de les calderes d'arròs i els monumentals pans beneïts. Després es fa la benedicció dels animals.
  • Sant Josep. Se celebra el 19 de març. Festa implantada a finals dels anys 40 del passat segle. La nova etapa comença en 1976. Actualment hi ha cinc falles. Falla Santa Bárbara, Falla Artur Més, Falla Mitja Capa, Falla La Verge i Falla Sant Josep. 
    Setmana Santa. Des de fa uns pocs anys se celebren actes multitudinaris organitzats per les quatre Confraries existents.
  • Pasqua. Se celebra en el mes d'abril amb la tradicional fira.
  • Festes Patronals. Es dediquen a Sant Roc, Sant Gaietà, Sant Isidre, Divina Aurora i Santa Bárbara i tenen lloc del 15 al 22 d'agost. Processó de Sant Roc. Festa dels fadrins ( dels fadrins) a la Divina Aurora, amb la tradicional Processó del foc (Processó del Foc). Festa major dedicada a Santa Bárbara.

Data última modificació:


Ajuntament de Benifaió
Plaza Mayor 15. 46450 Valencia (España)
Telèfon: 96 178 10 19 | Fax: 96 179 41 38
Correu electrònic: oficina.virtual@benifaio.es